pracownia artystyczna sarzyński

Czekolada z owocami

Rodzaje czekolady

Spożywanie czekolady zdecydowanie poprawia nastrój i dodaje energii, a szczególne właściwości, nawet prozdrowotne, ma czekolada gorzka. Aromatyczne tabliczki z najlepszej jakości ziaren kakaowca łączymy z przeróżnymi dodatkami- owocami liofilizowanymi, orzechami, kandyzowanymi owocami czy smakowitymi i kruchymi pierniczkami.

Oprócz ciemnej czekolady, w naszej pracowni produkujemy tabliczki mleczne, z białej czekolady, rubinowej czy karmelowej. Wszystkie są przepyszne! Przekonaj się, że artystyczna czekolada jest nie tylko smaczna, ale także świetnie nadaje się na prezent.

Czekolada z owocami liofilizowanymi

Marzy Ci się czekolada z truskawkami? Proponujemy ciekawy produkt, jakim jest czekolada z liofilizowanymi owocami. Owoce liofilizowane stosowane w czekoladzie najpierw są głęboko mrożone, nawet w -50 stopniach, a następnie wilgoć jest usuwana z nich przez sublimację, czyli zamianę wody bezpośrednio w parę. Cały proces trwa bardzo krótko, a dzięki niemu owoce zachowują swoją strukturę, swój kształt i smak. Owoce liofilizowane są chrupiące i mają wartościowe składniki odżywcze, ale ich trwałość jest znacznie przedłużona.

Czekolady o różnych kształtach

Produkując czekolady, nie tylko wzbogacamy ich smak najróżniejszymi dodatkami, ale nadajemy jej różne kształty, korzystając z form. Czekolada z kawałkami owoców czy orzechami może mieć kształt tradycyjnej tabliczki prostokątnej, ale także serca czy czekoladowych lizaków. W okresie świątecznym furorę robią tabliczki w kształcie choinki czy gwiazdki.

Czekoladowe lizaki na patyku

Czekoladowe lizaki to kolejna z naszych propozycji na słodkości z owocami. Owoce w czekoladzie dla dzieci sprawią im ogromną radość, bo łączą to, co maluchy kochają najbardziej: słodycze i owoce w nietypowej formie. Czekoladowe serca są jednak nie tylko dla najmłodszych. Podobnie jak całe tabliczki czekolady możesz podarować je ukochanej osobie niezależnie od jej wieku.

Czekolada artystyczna z Pracowni Artystycznej Sarzyński

Owoce w czekoladzie na prezent? Jak najbardziej! Niebanalna kombinacja świeżych owoców, takich jak truskawki, maliny, żurawina, cytryna, a do tego orzechy z wyśmienitą czekoladą sprawia, że deser ten smakuje wyjątkowo. Połączenie słodyczy owoców z intensywnym smakiem czekolady sprawia, że ich jedzenie jest po prostu rozkoszą. A do tego czekolada z owocami prezentuje się elegancko. Kolorowe owoce kontrastują z ciemną lub białą czekoladą, a całe tabliczki są efektownie zapakowane. Dlatego też są one idealne zarówno jako prezent dla bliskiej osoby, jak i na specjalne okazje, takie jak urodziny, Walentynki czy święta.

Powrót